Connect with us

Kültür Sanat

Torbalı’da Bardacık İnciri coşkusu

Torbalı Belediyesi Çapak Mahallesi’nde yetişen, bölgeye has tadı ve görüntüsü olan Bardacık İnciri için Çapak’ta festival düzenlendi.

Published

on

Torbalı Belediyesi Çapak Mahallesi’nde yetişen, bölgeye has tadı ve görüntüsü olan Bardacık İnciri için Çapak’ta festival düzenlendi. Dün gerçekleşen festivale on binler akın etti

 

Üreticinin elindeki ürünün tanıtmasına ve kırsal turizmin canlanmasına önem veren Torbalı Belediyesi değerlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda hem aroması hem de görünüşü ile diğer incir türlerinden ayrılan ve ilçenin Çapak Mahallesi’nde bol miktarda yetişen Bardacık İnciri için festival düzenlendi. Dün gerçekleşen festivale on binler akın etti. Sabah saat 10.00 itibari ile başlayan festival akşam saatlerine kadar sürdü. Yerli üreticiler kurulan stantlarda Bardacık inciri, incir reçeli, kuru incir ve birçok doğal ürünleri hem satma hem de tanıtma fırsatı bulurken, kente ilçe dışından gelenler de belediyenin ücretsiz taşıma araçları ile köye rahat bir şekilde ulaşımı sağlandı. Günün sonunda gerçekleşen gösteri ve konserler ise katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

 

ON BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Torbalı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen festivalde, komedi performansları ve konserler hem köy halkına hem de dışarıdan gelen konuklara keyifli saatler yaşattı. Köye giriş yapan kişi sayısının ise 10 binin üzerinde olduğu vurgulanırken, katılımcılar büyük mutlulukla köyden ayrıldı. Festivalin renkli anları şüphesiz gösteri ve konserler oldu. İlk olarak sahneye çıkan Zeynep İlhan performansı ile dinleyicileri mest etti. Daha sonra ise Türk televizyonlarının eğlence kuşağında yeri ayrı olan Komedi Dans Üçlüsü de konukları kahkahaya boğdu. Konserin kapanışını ise TRT sanatçısı Ethem Kaya yaptı. Unutulmaz bir konsere imza atan Kaya, en sevilen şarkıları festivale gelen konuklar için söyledi.

 

TEKİN: “İLÇEMİZİN DEĞERLERİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

Gün boyunca stantları gezen, konukları karşılayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, hem ilçeye has bardacık incirinin tanıtılması hem de kır turizminin canlanması amacıyla düzenlenen festivalin ilçeye ve Çapak'a değer kattığını anlattı. Bu tarz festivallerde üreticilerin uygun fiyattan satış yaparak gelir elde ettiğini söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Torbalımızın ve köylerin tanıtımını artırmak istiyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Bardacık Festivalimiz dolu dolu geçti. Hem köylümüz kazandı hem de gelen vatandaşlarımız doyasıya eğlendi. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz. Amacımız ilçemizin değerlerini tüm dünyaya duyurmak. Festivallerimiz devam edecek. 28 Ağustos’ta da Karakızlar mahallemizde Börülce Festivali gerçekleştireceğiz. Festivalimize tüm İzmir’i bekliyoruz " dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading