TTB, KESK, İTO ve SES Erzurum’da Demoratik Seçim Ortamına Yönelik Saldırıları Kınadı

Türkiye’de seçimlere bir hafta kala dün Erzurum’da CHP mitinginde yaşanan saldırı konuşuluyor.  Bir saldırı da Mersin Tarsus’ta Yeşil Sol Parti seçim aracına gerçekleştirildi.  Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin seçim çalışmaları esnasında yaşanan saldırılarda çok sayıda vatandaş yaralandı, provokasyonlara karşı siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, sanatçılar ve halk tepki gösterdi.

Sağlık Profesyonellerinden Erzurum’daki Saldırılara Tepki

Türkiye’de 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için geri sayım başlarken dün Erzurum’da Ana Muhalefet Partisi CHP Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitinginde bir grup provokatör tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi. Olay ülke genelinde büyük tepki aldı. Bir başka saldırı haberi de  Mersin Tarsus’tan geldi. İlçede seçim çalışması gerçekleştiren Yeşil Sol Parti’nin seçim aracına da MHP’li bir grubun taşlı, bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği edinilen bilgiler arasında yer aldı. Saldırılara birçok kesimden tepki gelirken, sağlık profesyonelleri de sessiz kalmayarak demokratik seçim ortamına yönelik gerçekleşen saldırıları twitter aracılığıyla kınadı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İstanbul Tabip Odası (İTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) twitter hesaplarından yayımladıkları mesajlarda saldırıları kınayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti sağduyu çağrısında bulundu. Saldırılarda genç, yaşlı, çocuk, kadın çok sayıda insan yaralandı. 

TTB kınama mesajında, “Farklı illerde muhalefet güçlerine ve demokratik seçim ortamına yönelik saldırıların adım adım tırmandırılmasını endişe ile izliyoruz. Demokrasi olmadan sağlık olamayacağı bilinciyle; saldırıları kınıyor, yaralananlara geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

KESK, “Seçim sürecinde ne yazık ki ülkenin birçok yerinde muhalefete yönelik linç girişimleri ve saldırılar yaşandığını, seçimlere sayılı günler kala bu saldırıların dozunun daha da arttığını üzülerek görmekteyiz. Bunun son örneği millet ittifakının Erzurum’daki mitinginde iktidar güdümündeki bir grup tarafından yapılan taşlı saldırıda çocuklar dahil birçok vatandaşımızın yaralanması ile bir kez daha görülmüştür. Saldırıları kınıyor, daha da acı olayların yaşanmamasını temenni ediyor, yaralılara acil şifa ve tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Eşit, özgür bir ülkede bir arada ve kardeşçe yaşayacağımız mutlu yarınlar için mücadeleye devam edeceğimizi ifade ediyor, bu vesileyle 14 Mayıs’ta tek adam rejimine son vermek için tüm halkımızı bir kez daha sandık başına çağırıyoruz” şeklinde kınama mesajı yayımladı. 

İTO kınama mesajında şu cümlelere yer verdi: “Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun mitingine dönük provokasyon girişimini ve halka yönelik saldırıları kınıyoruz.”

SES saldırıları kınadığı mesajda, “Erzurum’da Millet İttifakının mitingine, Mersin’de ise Yeşil Sol Parti’nin anons aracına yapılan saldırıları kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Seçim çalışmalarını kaosa döndürmek isteyenlere prim verilmemelidir. Yetkilileri göreve, halkımızı sağduyuya çağırıyoruz” cümlelerine yer verdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)