Türk Takımı Howl Pubg Global Series 1 Grand Finalinde!

HOWL’ın yanı sıra Natus Vincere, Twisted Minds ve Acend takımları da PUBG Global Series 1 turnuvasının son aşamasına ulaştı.  

Malezya’nın Kuala Lumpur kentinde düzenlenen küresel PUBG Espor turnuvası olan PUBG Global Series 1(PGS 1) için Büyük Finaller, 5 – 7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ve dünyanın dört bir yanından gelmiş en iyi 16 kadroyu içerecek. Finallerdeki 16 takım arasında, bulunan HOWL, Natus Vincere, Twisted Minds ve Acend de PUBG Global Championship 2023’te (PGC 2023) mücadele etmek için gereken PGS Puanlarını toplamak hem de 500.000 {{tooLongContent}}#39;lık ödül havuzundan pay almak için mücadele edecekler.

Kazananlar Grubunda, aralarında EMEA’dan PUBG Global Championship 2022 (PGC 2022) şampiyonu Natus Vincere ve HOWL’un da bulunduğu ilk 8 takım Büyük Finallere katılmaya hak kazandı. Natus Vincere, Grup Aşamasına güçlü bir başlangıç yapmasına rağmen aynı hızla ilerleyemese de sonrasında hız arttırarak zirvede bitirdi. Büyük Finallere girerken çok güçlü görünüyorlar.

HOWL şu ana kadar olağanüstü bir yıl geçiriyor. Ekip, PUBG EMEA Şampiyonası: Bahar (PEC: Spring) şampiyonu olup PGS 1’e katılmaya hak kazandıktan sonra, yalnızca tek bir puan avantajıyla Grup Aşamasını kıl payı geçerek Kazananlar Grubu’na çıktı. Kazananlar Grubunda HOWL, bir Çorba Parası ve toplam altı podyum bitişiyle çok ihtişamlı bir gösteri sergilerken, etkinlik öncesi favori gösterilen birçok takımdan daha iyi performans gösterdi. Kadro, Kazananlar Grubunu 5. sırada tamamladı ve toplam puanını Cerberus Esports ve Soniqs ile paylaştı.

Kalan iki EMEA takımları; PGC 2022’de 3. olan Twisted Minds ve PEC: Spring’te ikinci olan Acend, Kaybedenler Grubu’ndan Kazananlar Grubu’na çıkmayı başardı. Sonunda oyununu bulmuş gibi görünen Twisted Minds elemeler boyunca sadece tek bir Çorba Parası çıkarsa da, aldığı yüksek 

puanlarla grubu 1. sırada bitirdi. Acend, birkaç Çorba Parası ve sıfır puanlı maçlardan oluşan karışık bir süreç geçirse de sonunda Büyük Finallere çıkamayan AB rakipleri FaZe Clan’ın 7 puan üzerinde bitirdiler.  

5- 7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Büyük Finaller, günde altı maç olmak üzere toplam 18 maçtan oluşacak. En yüksek dereceyi alan takım PGS 1’in şampiyonu olacak. Toplam ödül havuzu 500.000$ olan PGS 1’de birinci olan takım 80.000$ kazanacak ve kalan para ödülü sıralamaya göre dağıtılacak.

Öte yandan sekiz Küresel Ortak Takımdan dördü; FaZe Clan, 17Gaming, Natus Vincere ve Petrichor Road tarafından oluşturulan skinlerin bulunduğu Team Edition Skin’lerinin satışları da 17 Mayıs’a kadar uzatıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı