Connect with us

Gündem

Türkiye'nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip elektrikli araç şarj ağı Eşarj, yarım milyon şarjlanma ile sektör lideri

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji’nin yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, Türkiye’nin 57 ilinde yer alan 546 şarj istasyonunun 383 adedinde yüksek hızlı şarj deneyimi sunuyor.

Published

on

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji’nin yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, Türkiye’nin 57 ilinde yer alan 546 şarj istasyonunun 383 adedinde yüksek hızlı şarj deneyimi sunuyor. 

En fazla hızlı şarj istasyonuna sahip olma özelliği ile liderliği elinde bulunduran Eşarj, kurulduğu günden bu yana müşterilerine yarım milyon kez şarjlanma deneyimi yaşatan ilk şirket olarak bu alanda da sektörünün lideri oldu.

Herkes için daha iyi bir gelecek vizyonuyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan ve Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip şirketi Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ile hızlı şarj istasyonu kurma konusunda ilk günden bu yana sektördeki liderliğini koruyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki şarj ağını her geçen gün artıran Eşarj, 2009’dan bu yana şarj operatörlüğü hizmetini sağlayan ilk oyuncu olma özelliğini taşıyor. 

Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyonu ağına yaptığı yatırımlar ile elektrikli araç kullanıcılarına en kısa sürede şarjlanma imkanı veren Eşarj, müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımak için ekosistemindeki oyuncular ile yeni anlaşmalar yaparak etki alanını genişletmeye devam ediyor. Özellikle alışveriş merkezleri, oteller, dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve restoranların yakınında kurduğu şarj istasyonları ile müşterilerine şarjlanma esnasında dinlenme ve vakit geçirme imkanı tanıyor. 

2023 yılı sonuna kadar hedef: 81 ilde en az 1 DC hızlı şarj istasyonu

57 şehirdeki 383’ü hızlı şarj istasyonu (DC) ve 163’ü AC olmak üzere 546 şarj istasyonu ile faaliyet gösteren Eşarj, kurulu güç açısından Türkiye’nin en büyük ve en çok hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağıyla sektörün lideri olarak konumlanıyor. Türkiye’de en fazla hızlı şarj istasyon ağına sahip olan Eşarj’ın yeni yatırımlarının yüzde 90’ından fazlası DC hızlı şarj istasyonlarından oluşuyor. DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 80 şarjlanma seviyesine 30 dakikada ulaşılırken, AC’lerde bu süre yaklaşık 6-7 saat sürüyor. Bu noktada DC şarj istasyonları zamandan tasarruf sağlama konusunda üstün performans gösteriyor. Eşarj, 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Eşarj’ı Türkiye’ nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonu ağına sahip şirketi haline getirdik.

Elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarının ülkemizin bu alandaki potansiyeline duydukları güvenin yansıması olduğunu belirten Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar şöyle devam etti: “Enerjisa Enerji olarak bugün 3 bölge, 14 şehirde 21,5 milyondan fazla insanımızı geleceğe ve refaha taşıyan hayati bir hizmeti yerine getiriyoruz. Enerjisa Enerji’nin bu yolculuğundan edindiğimiz tecrübelerimiz ile iştirakimiz olan Eşarj’ı  da bugün Türkiye’nin ilk ve en çok hızlı şarj istasyonuna sahip emobilite şirketi haline getirmeyi başardık. Elektrikli araç şarj istasyonları, elektrikli araç değer zincirinin en önemli halkası konumunda. Çünkü müşterilerimiz elektrikli araçların menzili kadar araçlarını nasıl bir deneyimle şarj edeceklerini de merak ediyor. Sayısı her geçen gün artan hızlı şarj istasyonlarımız ile gücümüze güç katıyor ve müşterilerimizin elektrikli araç deneyimlerine katkı sunuyoruz. An itibarıyla Eşarj ile yarım milyona ulaşan şarjlanma sayısına ulaşmış olmamızı, müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz.

Elektrikli araç kullanıcılarının istasyonlarda geçireceği vaktin kıymetini biliyoruz. Biz de Eşarj olarak, zamanı verimli kullanma konusunun üzerine giderek DC şarj istasyonlarına ağırlık veriyor, müşterilerimizin daha çok zaman geçirdiği alanlarda olmaya, şarj süresince zamanını faydalı kullanacağı bölgelerde konumlanmaya özellikle dikkat ediyoruz. Eşarj olarak temel amacımız, müşterilerimizin şarj için aracını belirli bir noktaya götürmek zorunda kalmaksızın kendine en yakın ve tercih ettiği noktalarda özel bir deneyim yaşaması.” dedi

Eşarj, Türkiye’nin ilk şarj operatörüilk yenilebilir enerji sertifikası alan şarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonu ve elektrikli araç markaları ile anlaşmalı ilk şarj operatörü olarak öne çıkıyor. Ayrıca Türkiye’nin en büyük şarj projesi, dünyada da bir ilk olan İstanbul Havaalanı’nın açılışı ile birlikte kurulan 20 tane DC istasyon 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Havaalanında bulunan şarj istasyonu toplam 1 MW güç ile Türkiye’nin aktif olarak hizmet veren en büyük şarj alanı olma özelliği taşıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading