Connect with us

Kültür Sanat

Uç nokta koruması ESET'ten sorulur

Bağımsız araştırmalar ESET’in önemini ortaya koyuyor  Dijital güvenlikte dünya lideri olan ESET, Forrester’ın The Endpoint Security Landscape (Uç Nokta Güvenlik Ortamı) D2 2023 raporunda yer aldı.

Published

on

Bağımsız araştırmalar ESET’in önemini ortaya koyuyor 

Dijital güvenlikte dünya lideri olan ESET, Forrester’ın The Endpoint Security Landscape (Uç Nokta Güvenlik Ortamı) D2 2023 raporunda yer aldı. ESET, raporda yer alan 33 kurum arasından özel sektöre ait teknoloji odaklı bir şirket olarak ayrışmayı başardı. ESET Kıdemli Ürün Sorumlusu Jakub Debski her zaman bilime dayalı, güvenlik öncelikli bir yaklaşım benimsediklerinin altını çizdi.

Forrester’ın The Endpoint Security Landscape raporu, aralarında ESET’in ürün geliri açısından önemli bir uç nokta güvenlik sağlayıcısı olarak kabul edildiği dünya genelindeki 33 uç nokta güvenlik tedarikçisine genel bir bakış sunuyor. Landscape raporları, mevcut durumdaki pazar olgunluğunu tanımlayarak önemli pazar dinamikleri ve kullanım durumları hakkında detaylı bilgi veriyor. Büyüklük, odak ve coğrafyaya göre öncelik verebilecekleri satıcıların veya sağlayıcıların listesini sunarak Forrester müşterilerinin pazar hakkında daha eğitimli olmalarına yardımcı oluyor.

Uç nokta güvenlik çözümleri, cihazlarını kötü amaçlı yazılımlardan koruyan, tehlikeli veya kötü amaçlı eylemleri tespit edip bunlara yanıt veren ve olayları hızlı ve verimli bir şekilde çözen, iş kullanıcıları için ilk ve son savunma hattıdır. Bu nedenle, bu rapor uç nokta güvenliğinin kritik önemini ele alıyor. ESET raporda yerini alarak bu pazarda önemli bir oyuncu olarak kabul edildiğini gösteriyor. Raporda yer alan satıcılar, tarayıcı güvenliği, gelişmiş güvenlik önlemleri, esnek raporlama, mobil tehdit savunması ve yönetilmeyen cihaz koruması gibi beş genişletilmiş kullanım alanı da dahil olmak üzere büyüklük, coğrafya ve kullanım alanına göre çeşitlilik gösteriyor. Bunlar, alıcıların temel kullanım durumlarına (uç nokta koruması, olay çözümü, cihaz kontrolü) ek olarak ele almak istedikleri kullanım durumlarıdır. ESET, tarayıcı güvenliği, esnek raporlama ve mobil tehdit savunması gibi genişletilmiş kullanım alanlarına sahip satıcılar arasında yer alıyor. 

ESET Kıdemli Ürün Sorumlusu Jakub Debski bu konuda şunları söyledi: “ESET olarak hem kendimizin hem de müşterilerimizin içinde bulunduğu güvenlik ortamını yakından izliyoruz. Telemetrilerimize dayanarak, yeni özellikler ekleyerek uç nokta koruma ürün yelpazemizi genişletmeye devam ediyoruz. Müşterilerimizin sayıca yetersiz güvenlik ekiplerini dengelemek için seçenek sunuyoruz ve çözümlerimiz müşterilerimiz düşünülerek oluşturuluyor. Şirketlerin operasyonlarına ve onlar için gerçekten önemli olan şeylere odaklanıyoruz. Forrester’ın raporunda yer almaktan gurur duyuyoruz çünkü özel sektöre ait, teknoloji odaklı bir şirket olarak çözümlerimizi geliştirirken her zaman bilime dayalı, güvenlik öncelikli bir yaklaşım benimsedik.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading