Connect with us

Kültür Sanat

Yeni modüler Canon Colorado M serisi ile UVgel beyaz mürekkep ayrıcalığı

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yeni Colorado M serisini kullanıma sunuyor.

Published

on

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yeni Colorado M serisini kullanıma sunuyor. Hız yapılandırması ve medya işleme açısından modüler yapıdaki yeni Colorado M serisi, Canon’un ilk rulodan ruloya geniş formatlı grafik baskı platformu olarak konumlanıyor. Segmentindeki en hızlı ve en verimli çözüm olan Colorado M serisi, özel efektler ve beyaz mürekkep baskı özellikleriyle öne çıkıyor. 

Ölçeklenebilir M serisi, Colorado M3 ve M5 çeşitli çıktı hızı seçenekleri sağlarken, her iki baskı makinesi de yeni beyaz mürekkep seçeneği ile M3W ve M5W modellerine kolayca yükseltilebiliyor. Üstelik CMYK baskılar için kendini kanıtlamış FLXfinish+ mat/parlak baskı teknolojisi seçeneğine de sahip oluyor.

Canon’un yeni UVgel beyaz mürekkep seçeneği; pencere grafikleri, etiketler ve duvar kağıtları gibi tüm üstün kaliteli grafik ve dekor uygulamaları için performansı en üst düzeye çıkarırken, Colorado M serisi kullanıcıları; ağır yapılı, şeffaf, renkli, yansıtıcı ve manyetik malzemeler üzerine baskı yaparak standart ürün tekliflerini genişletebiliyor. Bununla birlikte yüksek hacimlerle çalışan müşteriler, baskıdan sonlandırmaya kadar tüm süreci otomatikleştirme imkanına sahip oluyor. Bu sayede, geri sarma, bantlama veya tabaka istifleme işlemlerinde yılda en az 50.000 m²’lik hacimler minimum operatör mesaisiyle yönetilebiliyor. 

Canon Europe Üretim Baskılama biriminde Avrupa Planlama, Pazarlama ve Yenilik Kıdemli Direktörü olan Jennifer Kolloczek yeni seriyi: “UVgel mürekkepli Colorado baskı makineleri, piyasaya sunuldukları günden bu yana hız, kalite ve çok yönlü üretkenlik açısından çıtayı en yükseğe çıkarmaya devam ediyor. Ticari açıdan önemli olan bu performans kriterlerinin yanı sıra, günümüzde geniş formatlı grafik sağlayıcıları, kendileriyle birlikte gelişebilecek kârlı yaratıcı uygulamalara, ürünlere açılmak ve büyüme olanağı sunan pazarlara akıllı ve çevreye duyarlı yatırımlar yapmak istiyor. Modülerliği ve bakımı kolay beyaz mürekkep seçeneğinin eklenmesiyle yeni Colorado M serisi, işletmelerin kapasitelerini artırmak ve fikirlerini hayata geçirmek için güvenebilecekleri bir büyüme motoru olarak işletmeleri karşılıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Canon UVgel mürekkep, keskin görüntü kalitesi ve tutarlı renkler sunarken, mürekkebin hızlı kuruma özelliği anında kesme ve sonlandırma işlemine geçilmesini sağlıyor. Ayrıca, endüstriyel ölçek, kesintisiz güvenilirlik ve minimum operatör müdahalesi ile cihaz başında durmadan baskı alma kapasitesini arttırmış şekilde kullanıcılarını karşılıyor. Lateks veya eko-solvent gibi mürekkep teknolojilere kıyasla, UVgel aynı görüntü kalitesini ve renk yoğunluğunu oluşturmak için yüzde 40’a kadar daha az mürekkep tüketiyor. Düşük ısı kullanan, enerji tasarruflu LED kurutma sistemi ve “çalışmaya anında hazır” özelliği enerji tüketimini azaltıyor. Bu özelliği, yüksek kalite ve ısıya duyarlı malzemelere baskı yapılmasına olanak tanıyarak duvar kaplamaları gibi yüksek değerli pazarlarda önemli avantajlar sunuyor. 

Sağlamlık ve boyutsal istikrara sahip UVgel baskılar daha uzun süre dayandığı gibi Colorado yazıcıda basılan çoğu uygulama için kaplama gerekmiyor. Bu sayede kaplama için harcanan zaman ve maliyeti ortadan kaldırarak ekonomik avantaj sağlıyor. 

Kendi kategorisindeki en düşük işletme maliyetine ve benzersiz modüler seçeneklere sahip Colorado M serisi, Canon’un doğrudan satış kuruluşlarının yanı sıra akredite iş ortakları aracılığıyla da temin edilebiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading