Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1 Nisan’da fiyatların yeniden değerlendirileceğini söyleyen Bayraktar, olası bir zam ihtimaline de kapı araladı.

Bakan, doğalgaz destek programıyla ilgili de değerlendirmelerin Nisan ayında yapılabileceğini belirtti. Yani sadece fiyatlar değil, destek mekanizmaları da masada gibi duruyo.
ABD-İsrail ile İran arasında artan gerilimin enerji piyasalarına etkisi de gündemdeydi. Bu tür gelişmelerin fiyatlar üzerinde baskı oluşturduğu biliniyo, Türkiye de süreci yakından izliyo.
Bayraktar, Türkiye’nin doğalgaz tedarikinde güçlü bi altyapıya sahip olduğunu vurguladı. 10’dan fazla ülkeden gaz temin edilebildiğini belirterek, uzun süredir çeşitlendirme stratejisi uygulandığını ifade etti.
Arz güvenliği, esneklik ve uygun fiyat dengesinin korunması için alternatiflerin hazır olduğunu söyleyen Bakan, önümüzdeki süreçte bu çalışmaların daha da artırılacağını dile getirdi.

Şimdi herkesin gözü 1 Nisan’da yapılacak değerlendirmede. Açıklanacak kararın hem vatandaş hem de piyasalar üzerinde etkisi büyük olacak gibi duruyo.
Türkiye’nin en güçlü kalemleri ile 21 Yıla Yakın Magazin Gazetecilik deneyimi ile sizlere. Reklam & işbirliği : ismail.usta@gmail.com WhatsApp : +90 542 7783256