SON GELİŞME
--:--:--

Kaybolmaya Yüz Tutan Mektup Geleneği Yeniden Hayat Buluyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kaybolmaya Yüz Tutan Mektup Geleneği Yeniden Hayat Buluyor

“Konuşan Mektuplar: Ustalardan Gençlere Mesajlar” projesi, ünlü isimlerin genç nesillere mektuplarıyla oluşturulan sergi ve kitap lansmanıyla İstanbul’da gerçekleşti.

Kaybolmaya yüz tutan mektup yazma geleneği, anlamlı bir projeyle İstanbul’da yeniden hayat buluyor. “Konuşan Mektuplar: Ustalardan Gençlere Mesajlar” projesi, kendi alanlarında uzmanlaşmış ustaların gençlere seslendiği mektuplardan oluşuyor. Sergi ve kitap lansmanı 1-15 Ekim tarihleri arasında Liv Hospital Ulus’ta sanatseverlerle buluşuyor. Projenin en önemli amacı, elde edilen gelirin Çocuk Eğitim Derneği aracılığıyla işitme engelli çocukların eğitimine katkı sağlamak.

Ustalar Hem Yazdı Hem Seslendirdi

Projede yer alan sanat, eğitim, tıp ve akademi dünyasından usta isimler, gençlere yönelik mektuplar kaleme aldı ve bu mektupları aynı zamanda seslendirdi. Ziyaretçiler, sergilenen mektupları okuyarak ve yazarlarının sesinden dinleyerek bu özel çalışmayı deneyimleme fırsatına sahip olacak. Bu eşsiz proje, Mustafa Ayaz, Süleyman Saim Tekcan, Sunay Akın, Sedef Kabaş, Aydın Örs gibi önemli isimlerin katkılarıyla hazırlandı.

Gelir, İhtiyaç Sahibi Çocukların Eğitimine Destek Olacak

Kitap satışından elde edilecek tüm gelir, ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek olmak amacıyla kullanılacak. Özellikle işitme engelli çocukların eğitimi için fon sağlayan proje, aynı zamanda toplumsal sorumluluğu artırmayı hedefliyor.

Proje Yöneticilerinden Teşekkür Mesajı

Proje yöneticileri Günsu Saraçoğlu ve Betül Ketenci, projeyi hayata geçiren herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Bir yıl önce hayalini kurduğumuz bu projenin gerçeğe dönüşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Usta isimlerin kaleme aldığı ve seslendirdiği mektuplar sayesinde daha geniş kitlelere ulaşarak çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunacağız. Bu projeyle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza umut dolu mesajlar iletmeye devam edeceğiz.”

Projeye katkı sunan kurumlar arasında Monik İpekel, Seha Dosdoğru, Bülent Ketenci, İstanbul Lale Vakfı, Liv Hospital, Evrim Sanat Galerisi, Doğru Adımlar Danışmanlık gibi isimler yer alıyor. Ayrıca Liv Hospital hekimleri de mektuplarıyla projeye destek vererek genç nesillere seslendi.

Sergi, 15 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir ve bu anlamlı proje, geçmişten günümüze köprü kurarak mektup geleneğini yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Benzer Haberler
İstanbul SEO uzmanı
İstanbul SEO uzmanı
Kaybolmaya Yüz Tutan Mektup Geleneği Yeniden Hayat Buluyor
Kaybolmaya Yüz Tutan Mektup Geleneği Yeniden Hayat Buluyor
İstanbul Aşkı İle Birleşen İki Aile, İrem Ayer ve Stephen Ferry’nin Muhteşem Düğünü
İstanbul Aşkı İle Birleşen İki Aile, İrem Ayer ve Stephen Ferry’nin Muhteşem Düğünü
İş İnsanı Görkem Ahi Kimdir ?
İş İnsanı Görkem Ahi Kimdir ?
Neden Özel Dikim Takım Elbise Tercih Etmeliyim?
Neden Özel Dikim Takım Elbise Tercih Etmeliyim?
NTVita Tetra DTX Plus: Doğanın gücüyle toksinlerden arının
NTVita Tetra DTX Plus: Doğanın gücüyle toksinlerden arının
19 Yıllık Tecrübesi ile Magazin Dünyasında Tek Lige Magazin
Life Magazin

Türkiye’nin en güçlü kalemleri ile 20 Yıla Yakın Magazin Gazetecilik deneyimi ile sizlere. Reklam & işbirliği : ismail.usta@gmail.com WhatsApp : +90 542 7783256

Copyright © 2006 - 2025 Tüm hakları Life Magazin'de saklıdır. Seobaz Haber Teması