Connect with us

Gündem

Ahi Evran Üniversitesi Öğrencileri ve Öğretim Görevlileri Kahramanmaraş’ta

Published

on

Yaşadığımız 7.6 büyüklüğündeki Cumhuriyet tarihinin en büyük depreminde bu zorlu süreçte, ülkece birlik ve beraberliği sonuna kadar yaşadığımız bu günlerde Ahi Evran Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığınca nitelikli sağlık bilimleri fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinden oluşan 12 kişilik gönüllülük esası ile oluşan grup depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a geldiler.
Geldikleri andan itibaren özellikle çocuklara ve yaşlıların bakımını, hijyen eğitimi ve bunun yanı sıra depremden etkilenen ve üniversite sınavına hazırlanması gereken gençlere ise YKS/LGS’ye yönelik gerek yüz yüze, gerek zoom üzerinden temel eğitim vermeye başladılar.

Ayrıca 12 kişilik gönüllü grup dün BİN EVLER MAHALLESİ’nde bulunan Nevin Gümüşer Anaokulu karşısında küçük çadırlar ile bir anaokulu inşa ettikleri anaokulu ve burada yaptıkları etkinlikler ile depremden etkilenen küçük çocuklara büyük oranda psikolojik destek sağlayarak onların deprem atmosferinden çıkmalarını sağladılar.

Bugün itibari ile 2 anaokulu daha kurmayı ve çocuklara daha fazla psikolojik destek vermeyi hedefleyen gönüllü arkadaşlarımıza ulaşmak isteyen ebeveyn ve yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız için anaokullarının adreslerine ve irtibat numarasına haberin sonunda erişebilirsiniz.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak duyarlılığından dolayı Ahi Evran Üniversitesi SKS daire başkanlığı ve sağlık bilimleri fakültesi dekanlığına, 12 kişilik gönüllü grup içerisinde yer alan öğrenci ve öğretim görevlilerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

ANAOKULU ADRESLERİ
📍 ONİKİ ŞUBAT NEVİN GÜMÜŞER ANAOKULU KARŞISI
BİN EVLER MAH. 13005. SK. NO 8/A ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ
📍 AKSU – KARACASU MAHALLESİ

 

Continue Reading