Connect with us

Spor

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder’den açıklama

Published

on

 

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, yeşil-beyazlı yönetimin dün yaptığı basın toplantısına tepki gösterdi. Sakder, “Yönetim kurulu üyelerinin dün gerçekleştirdiği basın toplantısında oluşan görüntü, tüm Bursasporlular gibi bizleri de üzüntü ve şaşkınlık içerisinde bırakmıştır” dedi.

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, yeşil-beyazlı yönetimin dün yaptığı basın toplantısında sarf ettikleri sözler ve aldıkları kararlar sonrası açıklama yayımladı. Sakder, ‘Bursaspor Camiası ve Spor Kamuoyuna’ başlıklı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yönetim kurulu üyelerinin dün gerçekleştirdiği basın toplantısında oluşan görüntü, tüm Bursasporlular gibi bizleri de üzüntü ve şaşkınlık içerisinde bırakmıştır. Bursaspor’un imajıyla örtüşmeyen bir üslupla yapılan, Kulüp tüzüğü ve 7405 sayılı yasa ile çelişen açıklamalar spor kamuoyunun gündemini meşgul eden ’yanlış bilinenler’ ve ’bilgi kirliliği oluşturan paylaşımlar’ karşısında, bir kez daha açıklama getirmenin gerekliliği doğmuştur. Bilindiği üzere; ’7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu” ile spor kulüplerinin faaliyetlerine belirli bir düzen getirilmiş, keyfi uygulamalara açık kapı bırakabilecek girişimlere de tümüyle son verilmiştir.

’Kayyum Gelir, Kulüp Kapanır’ mı? Hayır, camiamızın tüm paydaşları bu yöndeki bilgi kirliliğinden kaynaklanan yanlış ifadeleri zihinlerinden çıkarması gerekli. Yasa koyucu, 7405 Sayılı Yasa’da bir kulübün kendiliğinden sona ermesini ’Tüzük gereğince yönetim kurulunun oluşturulmasının olanaksız hale gelmesi’ veya ’genel kurulun alacağı fesih kararı’ şartlarına bağlamıştır.

tipobet bahis oyunlar Kurul, kulübü kapatmayacağı gibi; eski tüzüğümüzde ve yasaya uyumlandırılan yeni tüzüğümüzde de ’yönetim kurulunun oluşturulmasının imkansız hale gelme ihtimalleri’ mevzuat çerçevesinde ortadan kaldıran gerekli tedbirler yer almaktadır.

 

Continue Reading