Connect with us

Sağlık

Bakan Tekin, Hatay’da Öğrencilerle Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Published

on

Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen kentteki programları kapsamında, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti, Vali Mustafa Masatlı ile basına kapalı görüştü.

Bakan Tekin, Hatay'da Öğrencilerle Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı
Bakan Tekin, Hatay’da Öğrencilerle Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Daha sonra Antakya TOKİ Ömer Faruk Adaş İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılan Tekin, programdaki konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Tekin, Hindistan’daki G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki eğitim camiasına selamlarını ilettiğini, yeni yılda başarı dilediğini ifade etti.

Üzerlerine düşen görevi yerine getirip en kısa zamanda Hatay’daki yaraları saracaklarını aktaran Tekin, şöyle konuştu:

“Bizim hesaplarımıza göre, Hatay’da 2 bin 500’e yakın dersliğimiz deprem sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş. Yıkılanlar veya ağır hasarlı olanlar açısından söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500’e yakın dersliğin yaklaşık 1.700’ünü en azından planlanmış durumdayız. Büyük oranda tamamlanmış olanlar var ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu eksiklikler giderilmiş olacak inşallah… Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim. Biz de her kabine toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza deprem bölgesiyle ilgili yaptıklarımız konusunda bilgi veriyoruz.”

Bakan Tekin, yaz aylarının başından itibaren Millî Eğitim Bakanlığında gerek mevzuat düzeyinde yani ikincil mevzuat düzeyinde gerek Bakanlık içi düzenlemeler anlamında kamuoyunda çokça tartışılan, gündeme gelen ve önemli oranda da takdir toplayan düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Continue Reading