Connect with us

Sağlık

Ebeveynlere ‘Evde Kitap Okuyun’ Önerisi !

Published

on

Ebeveynlere Evde Kitap Okuyun önerisinde bulunan MEB Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

Malkara’da bulunan 8 derslikli Belkıs Emine Çelik İlkokulu’nun açılış törenine katılan Bakan Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada Millî Eğitim Bakanlığı’nın, yaklaşık 1 milyon 100 bin çalışanı ve 20 milyon öğrencisi ile 76 bin eğitim kurumu barındıran büyük bir eğitim camiası olduğunu belirtti. Bakan Tekin, bu büyük eğitim camiasına destek veren ve Bakanlık üzerindeki yükü hafifletmeye çalışan hayırseverlere teşekkür etti. Konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sizler, ülkemizin eğitim ihtiyacına katkıda bulunarak hayır duaları alacak eserler bırakıyorsunuz. Ben sadece hayırseverlerin yaptığı okul açılışlarına katılıyorum. Eleştirilere rağmen bu tercihi sürdürüyorum çünkü kendi geleneklerimizde ve toplumumuzun değerlerinde yapılanlara saygı göstermek ve teşekkür etmek vardır. Allah sizlere razı olsun, sayılarınız artsın.”

Bakan, konuşmasının ardından derslikleri gezerek öğrencilerle vakit geçirdi
Bakan, konuşmasının ardından derslikleri gezerek öğrencilerle vakit geçirdi

Bakan Tekin Çocuklarla Oyun Oynadı

Bakan, konuşmasının ardından derslikleri gezerek öğrencilerle vakit geçirdi ve okul bahçesinde onlarla oyunlar oynadı.

Daha sonra, Çorlu’da hayırsever bir aile tarafından yaptırılan 24 derslikli Necati-Perihan Kervancı Ortaokulu’nun açılış törenine katılan Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Beni mutlu eden şey, hayırseverlerin eğitim yükünü hafifletmek için bize destek olmalarıdır. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir yükü Bakanlığımızın tek başına taşıması mümkün değil. Hayırseverlerimizin mutlaka desteğine ihtiyacımız var. Gelin, eğitim ve öğretim süreçlerine hep birlikte katkı sağlayalım. Hayırseverler, eğitim yükümüzü paylaşarak bize destek oluyorlar. Eğer bu destek olmazsa, her yıl ihtiyaç duyduğumuz derslik sayısını karşılamak için ülkenin bütçesi yetersiz kalır.” Bakan Tekin, Kervancı ailesine özel olarak teşekkür etti ve okula ismi verilen Necati Kervancı’ya Allah’tan rahmet, Perihan Kervancı’ya ise uzun ömürler diledi. Ayrıca, Bakan Tekin, eğitime katkıları nedeniyle en çok öğretmenlere teşekkür etmek istediğini belirtti.

Evde Kitap Okumalıyız

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmen ve 20 milyona yakın öğrenci olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, “Öğretmenlerden çocuklarımıza sadece öğretmenlik yapmalarını değil, aynı zamanda anne, baba, ağabey ve abla gibi rehberlik etmelerini bekliyoruz. Ancak tüm toplumsal rolleri öğretmenlere yüklemek normal bir insanın taşıyabileceği bir yük değil. Lütfen, çocuklarımıza eğitimin ailede başladığını hissettirelim. Biz, çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız. Eğer çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak, önce evde kitap okumalıyız. Çocuklarımız eve geldiğinde anne ve babalarını televizyonun veya internetin karşısında görürlerse, kitap okumalarını bekleyemeyiz. Hep birlikte kendi çocuklarımıza öğretmen olalım ve öğretmenlerimizin yükünü hafifletelim” dedi. Bakan Tekin ve beraberindekiler, okulu ziyaret ederek derslikleri inceledi ve öğrencilerle sohbet etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Continue Reading