Connect with us

YAŞAM

El Kurutma Cihazı Kaç Dk da Kurutuyor?

Published

on

El kurutma cihazları söz konusu olduğunda farklı özellikler ön plana çıkar. Kullanım sıklığına, marka kalite ve özelliklerine bağlı olarak el kurutma cihazı seçeneklerinin değiştiğini söyleyebiliriz. Her geçen gün yeni bir modeli piyasaya sürülmüş olmasına rağmen doğru üründen destek almak bir hayli güçtür. Genel olarak el kurutma cihazları 15 – 20 saniye içerisinde ellerinizi tamamen kurutmalıdır. Ne yazık ki tüm cihazlar bu ortalamaya ulaşmayabilir. Aksine bazıları tam olarak eli kurutma süresi dolmadan cihazı kapatabiliyor. Bu durumda elinizi yeniden cihazın altına tutarak yeni bir sürecin başlamasını sağlayabilirsiniz.

El Kurutma Cihazı Kaç Saniyede Kurutmalı?

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nde, sürdürülebilirlik açısından biraz önce de altını çizdiğimiz üzere 15 – 20 saniye aralığında çalışması önerilmektedir. Ülkemizde ise daha çok el kurutma makinesi için çalışma standartları net bir şekilde belirlenmemiştir. Pek çok alışveriş merkezinde ve toplu alanlarda el kurutma cihazları belirli aralıklarla durur ve yeniden başlaması beklenir.

Bu konuda en profesyonel cihazlar arasında hiç şüphesiz Excel Dryer ilk sırada yer alır. Çünkü hem kurutan hem kuruturken temizlemeyi başaran bu cihazlar eliniz ne kadar ıslak olursa olsun 8 saniye içerisinde tam kurulama sağlar.

%100 Amerikan üretimi olan bu cihazlar son derece profesyonel bir mühendisliğin ürünüdür. Eğer siz de el kurutma cihazı satın almak istiyorsanız Excel Dryer gibi hızlı kurutma özelliği sağlayan bir cihaza göz atabilirsiniz.

El Kurutma Cihazı Kullanımında Sürenin Önemi

Çok insanın bulunduğu noktalarda 10 saniye fazla kullanım hem elektrik sarfiyatını artırır. Hem de insanların kalabalık oluşturmasına neden olur. Bu sebeple bu kalabalık olmanın önüne geçmek için el kurutma cihazlarının biran önce işlemlerini tamamlaması son derece önemlidir. Bu sebeple zamandan ve paradan tasarruf etmek isteyenler el kurutma cihazı kullanabilir. Doğru cihazın satın alınması sizi ekonomik olarak bir adım öne geçecektir.

Excel Dryer başta olmak üzere Avrupa ve Amerikan standartlarında yer alan filtresi bulunan bir cihazın tercih edilmesi bakteri ve virüslerin ellere bulaşmasının önüne geçmektedir.

 

Continue Reading