Connect with us

Sağlık

KKTC ve Türkiye, Eğitim Alanında Güçlü İlişkiler Kuruyor

Published

on

Son yıllarda yavru vatan KKTC ile Türkiye arasındaki güçbirliği çalışmaları giderek hızlanırken, MEB ile KKTC arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Dünya Koşullarında Nesiller Yetiştirmeyi Hedefliyoruz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Türkiye Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Ziyaret kapsamında, eğitim konularında deneyimlerin paylaşılmasını ve iş birliğini artırmayı hedefleyen bir protokol imzalandı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu ziyaretin Kıbrıs ile Anadolu arasındaki derin bağın gelecek kuşaklara aktarılması amacını taşıdığını belirtti. Tekin, “Hem mirasa sahip çıkacak hem de dünya koşullarında rekabet edecek nesiller yetiştirmenin önemine işaret ediyoruz. Bu coğrafyayı emanet eden ataların mirasına sahip çıkmak ve sonraki kuşakların da aynı fedakarlıkla sahip çıkmalarını temin etmek, öğretmen ve idarecilerce sağlanabilir.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Türkiye Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Türkiye Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı.

“Biz Kendimizi Daima Türk Milletinin Bir Parçası Olarak Görüyoruz”

KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise geleneklerine bağlı kalarak Kıbrıs Türk halkının Anadolu ile olan kopmayan bağlarını vurguladı. “Biz kendimizi daima büyük Türk milletinin bir parçası olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ile sıkı iş birliği içinde olduklarını ve Türkiye’nin KKTC’ye teknoloji, hizmet içi eğitim ve altyapı gibi birçok alanda destek sağladığını belirtti. Ziyarette, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen de hazır bulundu. Protokol imza töreninin ardından, heyetler arası bir görüşme gerçekleştirildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Continue Reading