Connect with us

Sağlık

‘Sahte Doktora’ Tahliye, Hakiki Doktorlara ‘Meslekten Men’ Sinyalleri!

Published

on

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulan ‘doktorlara meslekten uzaklaştırma ve men’ ile ilgili maddeler içeren yasa teklifinin tartışıldığı ve tepkilere neden olduğu bugünlerde, Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan, sahte doktor olduğu anlaşılınca 3 ay önce  tutuklanan A.Ö.’nün tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi haberi geldi. BSHA’nın ulaştığı Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan, sahte doktor davasında devam eden yargı sürecinin takipçisi olduklarını, dava sonuçlanana kadar açıklama yapmanın doğru olmadığını söyledi. Sahte diplomayla doktorluk yaptığı anlaşılınca tutuklanarak cezaevine giren, 21 yaşındaki A.Ö., 5’inci duruşmasında mahkeme tarafından 8 yıl hapis ve 18 bin lira para cezası verilerek, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Tahliye kararı sağlık camiasında tepkiyle karşılandı. 

tekirdag tabip logo

Tekirdağ Tabip Odası: Yargı Sürecinin Takipçisiyiz!

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan, ‘sahte doktor’a ilişkin tahliye kararı ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, bu nedenle açıklama vermenin doğru olmayacağını ancak davayla ilgili devam eden yargı sürecinin takipçisi olduklarının altını çizdi.

tekirdag senol ozcan

 

Hangi Acil Durum Nedeniyle Bu Yasa Teklifi Gündeme Geldi?

Sahte doktor davasındaki tutuksuz yargılama, tahliye haberinin geldiği bugünlerde Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Tabip Odaları, 20 Mart’ta TBMM Başkanlığı’na sunulan, doktorlara ‘meslekten uzaklaştırma ve men’ ile ilgili maddeler içeren yasa teklifine tepki açıklamalarında  bulunuyor. Malpraktis kapsamında doktorların meslekten men edilmelerinin önünü açmaya yönelik maddeler içeren 2/5006 esas nolu yasa teklifi konusunda, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan, BSHA’ya açıklamada bulundu. Başkan Şenol Özcan, İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar kanunu ile bazı kanunlarda ve 663 Sayılı Kanın Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin geri çekilmesi gerektiğini, teklifin sağlık alanında kaosa neden olacağını söyledi. Özcan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oldu bittiye getirilmeye çalışılan 2/5006 esas nolu yasa teklifi bu ülkenin sağlığından sorumlu iki yüz bin hekimi ilgilendirmektedir. Yasa teklifi; sağlık sistemi, hekimlik mesleği ve hekimlerle ilgili birçok olumsuzluk içermektedir. Ayrıca söz konusu teklif sağlık meslek örgütleri, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınmaksızın TBMM gündemine getirilmiştir. 6023 Sayılı TTB Yasası, halkın sağlığını koruma görevi de olan TTB ve tabip odalarının yetki ve sorumluluğunu tanımlamaktadır. Sağlık hizmetleri ile ilgili bu yasal düzenlemelerin TTB ve diğer ilgili meslek örgütlerinin katkı ve katılımları ile değerlendirilmesi gerekmektedir. Yasanın kabulü halinde ortaya çıkacak olumsuzlukların, belirsizliklerin ve kaosun önlenmesi açısından, seçim öncesinde hangi acil durum nedeniyle gündeme geldiği belli olmayan söz konusu yasanın geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

Continue Reading