Connect with us

Kültür Sanat

NVIDIA Studio'nun Bu Haftaki Konukları Hayal Gücünün Sınırlarını Zorlayan İki Yetenekli Sanatçı

NVIDIA Studio bu hafta birbirinden yetenekli iki sanatçıyı ağırlıyor: Gerçekçi görsellerle sürükleyici deneyimler yaratan yetenekli sanatçı Ducky 3D ile Çin Yeni Yılını kutlamak için kurguladığı dikkat çekici eseriyle tanınan NVIDIA’nın baş sanatçısı Zhelong Xu.

Published

on

NVIDIA Studio bu hafta birbirinden yetenekli iki sanatçıyı ağırlıyor: Gerçekçi görsellerle sürükleyici deneyimler yaratan yetenekli sanatçı Ducky 3D ile Çin Yeni Yılını kutlamak için kurguladığı dikkat çekici eseriyle tanınan NVIDIA’nın baş sanatçısı Zhelong Xu.

Oldukça gerçekçi görsellerle sürükleyici deneyimler yaratan yetenekli sanatçı Ducky 3D, bu hafta NVIDIA Studio’da uzaylılardan ilham alan animasyon Stylized Alien Landscape’i paylaşıyor. Gücünü GeForce RTX 4090 GPU’dan alan bu benzersiz animasyon, tamamen geo node’lar kullanılarak Blender’da oluşturuldu. 

Blender’da geo node’lar küçük miktarlarda veri kullanarak ayrıntılı sahne modelleme sürecini daha prosedürel bir hale getiriyor. Buna bağlı olarak da geo node’ların kullanılması son zamanlarda çok hızlı bir artış gösteriyor. Ducky 3D, basit bir küp oluşturarak başlıyor ve uzaylılardan ilham alan bir animasyon yapmak için birkaç popüler geo node’u kullanıyor.

Ducky 3D, daha sonra GeForce 4090 RTX GPU’sunun gerçekten devreye girdiği aydınlatmaları düzenleme sürecine odaklanıyor. Gücünü RTX 4090 GPU’dan alan yapay zeka destekli NVIDIA OptiX ışın izleme API’si, oldukça yumuşak geçişlerle bu dünyadan olmayan bir başyapıt ortaya çıkartıyor.

Ayrıca NVIDIA Studio Blender oynatma listesindeki Blender eğitimlerine göz atarak daha fazla ilham almak için Ducky 3D’nin YouTube kanalını ziyaret edebilirsiniz. 

21. Yüzyılda Hayat Bulan Çin Geleneği

Sanatçı Zhelong Xu, NVidia Studio’da bu hafta Çin Yeni Yılını karşıladığı eserlerini anlatıyor. Xu eserini GeForce RTX 4090 GPU sayesinde çok hızlı inşa ediyor. Çin Yeni Yılını kutlamak için, NVIDIA sanatçısı Zhelong Xu, diğer adıyla Light Amca, bu hafta NVIDIA Studio’da antik mitolojiyi kendi imzasıyla modernize ediyor.

NVIDIA’nın baş sanatçısı Zhelong Xu, Çin Zodyak sembollerini üç boyutlu olarak modelleme konusunda derinden gelen bir tutkuyla çalışıyor. İlk ciddi girişimi olan Carefree Sheep, daha önce Allegorithmic olan Adobe Substance Painter tarafından yazılım başlatma ekranı olarak seçilmişti.

Xu, her yıl “Zodyak” serisi için en az bir parça oluşturuyor. Harboring a Cute Tiger çalışmasıyla sanatçı, Çin sosyal medya uygulaması Weibo’da 16 milyondan fazla kişiye ulaşmıştı.
 Geçen yıl NVIDIA’ya katılan Xu, “Tavşan Yılı’nda farklı bir şey yapmak istedim, bu yüzden tavşanı klasik Çin atmosferine uyacak ve Çin Yeni Yılı enerjisini ortaya çıkaracak şekilde NVIDIA yeşilinde renklendirmeyi seçtim” diye de ekliyor.

Eserde, biri kulakları yukarıda diğeri aşağıda olan iki zümrüt tavşan, tasarımlarıyla Çin Yeni Yılı’nın gelişini bekliyor. Xu, ilk modeli oluşturmak için ZBrush’ın özel şekillendirme araçlarını kullanıyor. Daha sonra, Adobe Substance 3D Painter’da yapılan özel bir zümrüt dokusunu uygulamadan önce UV haritasıyla modeli hazırlıyor. NVIDIA RTX hızlandırmalı ışık ve ortam öklüzyon özellikleri, eserin parçalarını saniyeler içinde hazırlıyor, optimize ediyor ve Xu’nun GeForce RTX 4090 GPU’su ile dokuları hızlı ve kolay bir şekilde deneyimlemesine izin veriyor.

Sanatçı, eseri oluşturmak ve aydınlatmayı düzenlemek için dosyaları hızla Blender’a aktarıyor. PBRMAX.com kütüphanesinden birçok Doğu tarzı eklentiyi esere ekliyor. Görüntü alanı içindeki hareket, etkileşimli ve fotogerçekçi modelleme sağlayan Blender Cycles RTX hızlandırmalı OptiX ışın izleme teknolojisi sayesinde sorunsuz ilerliyor.

Xu, daha sonra Metaverse uygulamalarını oluşturmak ve çalıştırmak için bir platform olan NVIDIA Omniverse, Dosyalarını kullanıyor, Omniverse’in dışa aktarma eklentisini kullanarak son modelleme için NVIDIA Omniverse Create uygulamasına aktarıyor ve Universal Scene Description (USD) biçiminde kaydediyor. Burada, Xu üst düzey gerçekçilik için yarı saydam zümrüt malzemede ayarlamalar yapıyor.
 Xu, Omniverse Create’in sahne modifikasyonları için inanılmaz derecede yararlı olduğunu, çünkü sahne görüntülemesiyle aydınlatmayı gerçek zamanlı olarak test etmesini sağladığını paylaşıyor. Bu, ona son renderların en doğru tekrarını sağlıyor ve daha anlamlı gerçek zamanlı düzenlemeleri mümkün kılıyor.

Xu, “GeForce RTX 4090 GPU’nun gücü ve Omniverse’deki RTX optimizasyonu sayesinde, istenen etkiyi çok hızlı bir şekilde elde ettim ve çeşitli aydınlatma efektlerini test ettim” diyor.

Omniverse, 3D sanatçılara Pixar HD Storm, Chaos V-Ray, Maxon’s Redshift, OTOY Octane, Blender Cycles ve daha fazlası için destek sağlayarak görüntü alanında istedikleri rendererla çalışma seçeneği sunuyor. Xu, projeyi tamamlamak için tarafsız NVIDIA Iray renderer’i kullanıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading